Uge 6 – Redesign

Redesign af en hjemmeside

Uge 6 – Redesign af Helsinge Kameludlejning

I denne uge skal du komme med et designforslag til følgende site: Helsinge kameludlejning. Helsinge Kameludlejning har mange trofaste kunder og flere af dem har fundet frem til sitet via en googlesøgning! Det er tydeligt, at sitet trænger til en opstramning på flere punkter og det er så din opgave at finde frem til et designforslag som er tidssvarende og lever op til de gængse webkonventioner. Du behøver ikke på nuværende tidspunkt at indtænke responsivt design – dette kommer vi nærmere ind på senere i forløbet, men hav det med i dine overvejelser!

Du skal som minimum komme med designforslag til 3 sider, hvor en af siderne skal være sitets frontpage. Hver af de redesignede sider skal uploades til din portfolio som håndtegnede sketches, wireframes og meget gerne digitale mock-ups (Photoshop, Gimp eller lignende software). Har du tid, må du også meget gerne designe en prototype, hvor du følger de “4 Content Guidelines for Testing Any Prototype”, fra side 73 i artiklen “The ultimate guide to prototyping”. Brug gerne Adobe XD og link til din løsning direkte fra Adobe XD.

Løsningsforslag

Sketches: Jeg har valgt at lave mine sketchers til de 3 sider på tavle, da det er nemt at lave korrekturer undervejs (eks. hvis man skal bruge et par forsøg til at male en naturtro kamel). Jeg har groft skitseret, hvor jeg forstiller mig de nødvendige elementer skal placeres (Logo, menu, Main-Content).

 

Wireframe: Ud fra ovenstående sketch har jeg lavet nedenstående wireframe ovenpå et grid, således at logo, menu og Sub-Navigation får 1/4 af siden og Main-Content får 3/4. Derudover er der en baggrund, som kan være billede,  en farve eller lign.

Prototype: Jeg har valgt at bruge Adobe XD (når nu man har Adobe Cloud-pakken) til at lave en klikbare prototype:

Jeg har valgt at bruge et sjovt billede af en kamel på forsiden for at bruge pensionens forhistorie som kameludlejning samt selvfølgelig at give besøgende det, de måske forventer når de har indtastet hjemmesidens URL.

Jeg har lavet et placeholder logo, som naturligvis ville skulle designes i samspil med kunden. Ligeledes ville man skulle vurdere, hvilke menuer og undermenuer der er nødvendige, og indholdet på disse sider skulle optimeres.

Billederne jeg har brugt er tænkt som inspiration. Her ville det være oplagt at få lavet gode billeder af en professionel fotograf af de dyr og pensionens faciliteter, som man har brug for.